Ardahan’da buğday ve arpa ekimi başladı
Ardahan’da buğday ve arpa ekimi başladı
ARDAHAN – Ardahan’da çiftçilerin tahıl ekim zamanı başladı. Yılda ortalama 4 bin dekara hububat ekildi, buğday ve arpa tohumları toprakla buluşturulmaya başlandı.
Ardahanlı çiftçiler arpa ve buğday ekmek için akın akın başladı. Ardahan merkeze bağlı Ak köyünde çiftçiler traktörle tarlalarını sürüyor. Daha sonra mibzerlere dökülen gübre ile Kavılca buğdayı ve arpa toprakla buluşturulur.
Kar ve yağmur sularıyla yeşeren, olgunlaşan arpa ve buğdayın hasadı temmuz ve ağustos aylarında yapılır.
Yahya Altun, dışarıdan tohum almadıklarını, yöreye özgü arpa ve buğdayı toprakla buluşturduklarını belirterek, “Ardahan’da ekim sezonu başladı. Tarlalarımızı kendimiz ekiyoruz. Önce tohumları atıyoruz. Biz kendi arpamızı, buğdayımızı dışarıdan değil toprakla buluşturuyoruz.